Innsbruck

Het WK wielrennen van 2018 in Innsbruck was er een om je vingers bij af te likken. Een bergachtig parcours met een finish in het prachtige oude centrum van Innsbruck. Geen wonder dat ze bij Zwift stonden te popelen om hier een Zwift-kaart van te maken. Op zoek naar alle routes alle routes in Innsbruck?

Innsbruck Zwift
De eindmeet ligt natuurlijk op de plek van de originele finish van het WK wielrennen.

Dankzij een samenwerking met de UCI had Zwift al een maand voor het WK de kaart van Innsbruck klaar. Sindsdien kunnen alle Zwifters zelf het WK wielrennen van 2018 in hun eigen Zwift-cave rijden.

Innsbruck is met erg veel detail gemaakt. Of je nu in het centrum fietst of net daarbuiten, alles is zo getrouw mogelijk weergegeven. Alleen daarom al is deze kaart meer dan de moeite waard. De centrumronde is vrij kort, maar ziet er erg mooi uit. Een flink steile, maar korte, klim zorgt voor wat spanning op de benen, maar het is niet een heuvel waar grote verschillen gemaakt zullen worden.

Spektakel in Innsbruck: Höttinger Höll

Voor het echte spektakel moet je de stad verlaten. Je fietst onder de snelweg door en kunt de berg, Höttinger Höll, van twee kanten beklimmen. Sla je linksaf? Dan wacht je een vrij gelijkmatige klim met een stijgingspercentage zo rond de zes a zeven procent. Ga je rechts rechts? Dan kun je je opmaken voor een erg onregelmatige klim. Stijgingspercentages van veertien procent worden afgewisseld met kleine stukken waar het zelfs even heuvel af gaat. Echt een beklimming om dood op te gaan.

Bovenop de Höttinger Höll staat een waterspuwende trol. Ideaal om je bidon even bij te vullen.

Bovenop wacht je hier trouwens een apart standbeeld van een waterspuwende trol. Je kunt een glimlach waarschijnlijk niet onderdrukken als je hem voor het eerst ziet.

Het WK wielrennen van 2018 werd trouwens gewonnen door Alejandro Valverde, dus als je de KOM passeert mag er wel een olé af…

Alle routes in Innsbruck

2018 UCI Worlds Course Short Lap | 23,6 kilometer | 487 hoogtemeters

Je rijdt één volledig rondje over het hele parcours van Innsbruck. Je begint bij de startbanner en rijdt eerst naar de KOM. Na de beklimming en afdaling wacht je nog een klein lusje door het centrum.

Achterbahn | 47,4 kilometer | 973 hoogtemeters

Elke weg in Innsbruck, maar dan wel twee kanten op. Je pakt bij deze ronde ook de steile kant van de KOM. Daar is het echt afzien.

Innsbruck KOM After Party | 37,2 kilometer | 640 hoogtemeters

Deze route is alleen te rijden tijdens een Zwift event. Je rijdt eerst een kilometer of dertig door het relatief vlakke Innsbruck. Als afsluiter sla je af naar de KOM. Bovenop ligt de finish. Leuk als wedstrijd, vandaar dat hij alleen met een event te rijden is.

Innsbruckring | 8,8 kilometer | 72 hoogtemeters

Een vlak rondje door het centrum van Innsbruck. Net over de helft wacht je wel een flink pittige klim van nog geen 500 meter. Maar met een gemiddeld stijgingspercentage van acht procent is dit een echte kuitenbijter.

Lutscher en Lutscher CCW | 22,3 kilometer (+11/+9) | 821 hoogtemeters (+428/+426)

De twee Lutscher routes sturen je de KOM van Innsbruck op. Bij de gewone Lutscher beklim je de gewone KOM twee keer. De Lutscher CCW (Counter Clock Wise) stuurt je de KOM van de andere, zwaardere kant op. Ook daar mag je twee keer de klim bedwingen.

Deel dit Zwifter-blog met je vrienden!