Ze hebben niet stilgezeten bij Zwift de afgelopen maanden. Allereerst was er dikke maand geleden al een flinke uitbreiding met de Southern Coast in Watopia. Maar naast nieuwe wegen hebben ze ook aan veel andere dingen gesleuteld. Zo is het maximumlevel verhoogd naar 100, mét bijbehorende gear die je krijgt bij elk nieuw level. Verder kun je nu ook een jaarabonnement afsluiten, met bijbehorende korting. Lees verder om alles te zien dat je misschien gemist hebt.

Meer levels, meer gear en meer drops

Het maximum level is van 60 naar 100 gegaan. En ze hebben voor de gelegenheid meteen het hele systeem achter de levels omgegooid. Zo is het aantal xp dat je per level nodig hebt flink naar beneden bijgesteld. Dat betekent dat veel Zwifters met hun huidige xp ineens een veel hoger level zouden hebben. Maar die aanpassing gebeurt niet in een nacht. Sterker nog, je moet er voor fietsen.

Om te voorkomen dat iedereen omhoog vliegt in levels, begin je op je huidige level. Maar je stijgt extra snel in level totdat je bij het level bent gekomen dat je met je oorspronkelijke xp zou hebben bereikt. Zwifters die al boven level 50 waren krijgen zelfs dubbele xp totdat ze bij het level zijn dat ze oorspronkelijk zou hebben. Het geheel zit net iets ingewikkelder in elkaar, maar je kunt er gerust op zijn dat je zuurverdiende xp niet verloren gaat. Extra leuk voor de dropshop fans is dat je bij elk level nu 50.000 bonusdrops krijgt.

Zwift vaker en verdien extra xp met ride streaks

Wie elke week minstens 2 keer op zijn fietstrainer springt kan nu extra snel xp verdienen. De eerste twee ritten krijg je per rit 300 bonus xp. De 2e week krijg je voor de eerste 2 ritten 400 bonus xp en elke week daaropvolgend krijg je maar liefst 500 xp voor de eerste twee ritten. En die ritten hoeven maar 2 kilometer lang te zijn, dus dat is voor iedereen goed te doen!

Jaarabonnement met korting

Sinds eind november kun je er eindelijk voor kiezen een jaarabonnement te nemen voor 149,99. Je krijgt dan twee maanden gratis. Ideaal voor als je toch bijna het hele jaar aan het Zwiften bent. Je kunt je huidige maandabonnement omzetten door eerst je abonnement op te zeggen en vervolgens voor het jaarabonnement te kiezen. Je raakt niets kwijt en je Zwift-account blijft gewoon bestaan.

Southern Coast de nieuwe uitbreiding van Watopia

De Southern Coast uitbreiding in Watopia biedt aardig wat extra kilometers waar vooral de sprinters aan hun trekken kunnen komen. Bijkomend voordeel is dat de Southern Coast de Fuego Flats met de Jungle verbindt. Daardoor zijn er ook aardig wat nieuwe en lange routes bijgekomen. Tijd om die route badges weer compleet te krijgen!

Beklim nog meer bergen met Climb Portals

Een andere noemenswaardige toevoeging van de afgelopen maanden is de Climb Portal. In Watopia en Frankrijk vind je op de kaart een portal waarmee je direct naar een virtuele versie van een echte klim gaat. Van kleine bekende kuitenbijters tot epische bergen uit de Tour, je vindt er steeds meer op Zwift.

Sturen met Zwift Play controllers

Zwift heeft in de zomer ook nog hun eigen Zwift Play controllers uitgebracht. Daarmee kun je niet alleen sturen, maar alles binnen Zwift bedienen vanaf je stuur. Zelfs remmen is nu een optie mocht je daar om een of andere reden een enorme behoefte aan hebben. En Zwift heeft laten weten grootste plannen te hebben voor de Zwift Play controllers.

Deel dit Zwifter-blog met je vrienden!

Door olle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.