Menu Sluiten

De Drop Shop

Zwiften betekent zweten. En flink ook. Waar je op de fietstrainer zweetdruppels wegveegt met een handdoek, kun je er in Zwift leuke extra’s voor krijgen in de Drop Shop. Deze virtuele zweetdruppels heten drops. Drops krijg je al fietsend vanzelf. Leuk aspect: hoe steiler de route, hoe sneller je drops verzamelt. En hetzelfde geldt wanneer je kudo’s krijgt van andere Zwifters. Als je genoeg drops spaart kun je in-game gear kopen in de Drop Shop.

Drop Shop in Zwift
Links de items die je al hebt, rechts de Dropshop.

Je vindt de Drop Shop in het opstartmenu of in het pauzemenu. Via ‘My Garage’, het logo van een garage, kom je meteen in de Drop Shop uit. Daar kun je eerst kiezen wat voor soort upgrade je wilt kopen, en daarna kun je heerlijk gaan dubben over welke wielen, fietsshirt, helm of welke racefiets je wilt hebben.

Upgrades voor je racefiets

Want het beste zijn toch wel de upgrades voor je racefiets. Wat dacht je van superlichte racefietswielen en een lekker licht fietsframe om Alpe du Zwift makkelijker te bedwingen?

Drop Shop Zwift
De Enve SES 3.4 worden gezien als de beste allround wielset.

Of ga helemaal aero met hoge wielen en een aerodynamisch frame om je beste tijdrit ooit te rijden. Als je maar genoeg kilometers fietst kun je de mooiste gear krijgen. En ja, je kunt drops echt alleen verdienen door te fietsen. Je kunt niet even de portemonnee trekken om een emmertje zweet te kopen 😉

Hoe snel spaar je drops?

Drops zijn gelukkig niet schaars. Je verzamelt er in een uur fietsen tussen de 20.000 en 30.000. Fiets je een van de vele bergen in Zwift op? Ook dan spaar je extra snel drops. Maar dan moet het stijgingspercentage wel drie of hoger zijn.

Extra snel drops sparen gebeurt ook als je een kudo krijgt. Dan zie je de drops-teller lekker snel oplopen. En ja, krijg je een kudo terwijl je een berg beklimt, dan gaat het nóg harder! Wees dus zelf ook niet spaarzaam met het geven van kudos. Daar help je je mede-Zwifters mee. En wie weet krijg je er ook meer terug en spaar je supersnel voor de leukste en beste gear.

Je kunt via de Zwift Companion App heel makkelijk vijf mensen tegelijk een kudo geven. Tik jouw eigen driehoekje aan in de app en je geeft vijf willekeurige Zwifters in jouw buurt een kudo. Ideaal om ook wat kudo’s terug te krijgen …

De beste spullen uit de Drop Shop

Je kunt in de Dropshop de keuze maken om alles van dat ene favoriete merk te kopen. Maar nog leuker is het om fietsen samen te stellen uit onderdelen van diverse afkomst. Combineer eens een licht frame met superlichte wielen. Dat scheelt je op de Alpe du Zwift zomaar dertig seconden of meer.

Drop Shop Enve wielset
Met de Enve SES 3.4 fietswielen scoor je een van de beste allround fietswielen uit de dropshop. Licht, maar toch aerodynamisch. Ideaal voor glooiend terrein.

Ben jij meer een tijdrijder? Dan loont het om een super aerodynamisch frame te kopen. Zet daar goede hoge aero-racefietswielen in en je vliegt over het asfalt in je volgende tijdrit. Je kunt bij alle fietsen en fietswielen aan de hand van het aantal sterren zien hoe licht of aerodynamisch ze zijn. Het een sluit het ander namelijk vaak uit. Iets dat licht is, is vaak niet gestroomlijnd en vice versa.

Heb je genoeg drops verzameld? Dan kun je meerdere ideale fietsen samenstellen. Zo kun je dus altijd met de meest ideale combinatie gaan zwiften. Helaas is het nog niet mogelijk om bepaalde combinaties op te slaan. Je zult dus altijd aan het begin van elke rit even de tijd moeten nemen om de passende racefiets en racefietswielen te selecteren.

Deel dit Zwifter-blog met je vrienden!

8 reacties

 1. Jan Clermonts

  dag lezer,

  Ik wacht al maanden op mijn member card van zwift.
  Nergens meer te koop in nederland!
  ik kan nu niet op mijn zwift programma weken.

  kunt u mij vertellen waar ik de card wel kan kopen en weer kan op laden zo dat ik weer kan zwiften.
  en gebruik maken van het aangekocht dure materiaal!

  graag antwoord zodat ik weer kan fietsen binnen. 180 euro overgemaakt voor een jaar kaart aan Futurumshop. maar deze zegt dat er geen kaarten zijn net zoals Mantel uitverkocht.

  zo schieten we niet op//

  wat is het probleem.????

  • olle

   Hoi Jan,
   Vervelend dat je je Zwift-kaart nog niet hebt. Als ze niet leverbaar zijn kun je het beste via de website van Zwift je abonnement instellen. Die is maandelijks opzegbaar, dus superhandig als je eens een maandje wilt overslaan. De prijs per losse maand is precies hetzelfde als die voor het vaste abonnement, je betaalt dus altijd hetzelfde maandbedrag. Je kunt op de website van Zwift inloggen en daar bij je lidmaatschap je abonnement regelen. (Klik hier voor de directe link)
   Succes!

 2. Joost

  Hoi,

  Ik ben ondertussen level 10 in Zwift en heb meer dan 500K drops, ik maak nog steeds gebruik van de eerste fiets met de standaard 32mm wielen. Is de Canyon Aeroad 2021 straks een goede keus?

  En zijn de Shimano C60 wielen een verbetering t.o.v. de 32mm wielen? Ik kan de Shimano C60 unlocken na een event.

  Ride on!

  • olle

   Hey Joost,

   Je hebt eigenlijk 2 keuzes: wil je snel bergop of wil je snel op het vlakke? Op het vlakke ben je al heel goed af met de Zwift Aero. Dan heb je voor zo’n 320k al een goede fiets met goede wielen. Je unt dan wel nog doorsparen voor lekker hoge 808 Zipps. Wil je lichtgewicht? Dan is de Specialized Tarmac SL7 een goede keuze, die heb je voor dik 600k drops. En wat de wielen betreft kun je dan goed de SES 3.4 wielset kiezen. Die is zowel bergop als op het vlakke ideaal.
   groetjes, Olle

 3. F. Vandermaelen

  Iemand al problemen gehad met drops die niet worden geregistreerd/bewaard? Vandaag mijn drops van 189,000 naar 224,000 gebracht tijdens Road to Sky, doch na de rit staat mijn totaal in overzicht nog steeds op 189,000. Totaal gereden hoogtemeters is wel aangepast en training werd correct opgeslagen….

 4. Jerry

  Ik zou graag mijn fiets op zwift dezelfde kleur geven als mijn eigen fiets (zwart/grijs), doch deze kleur kan ik niet selecteren. Hoe gaat dit in zijn werk

  • olle

   Hey Jerry,

   Je kunt helaas niet elke fiets een gewenste kleur geven. De frames waar het wel mee kan kun je aanpassen door in jouw ‘garage’ een frame te kiezen. Als je de kleur aan kunt passen verschijnt er bij de afbeelding van het frame een verticale balk met alle kleuren. Daar kun je zelf in schuiven om je favoriete kleur te kiezen.
   ^Olle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zwifter.nl - Alles over Zwift