Zwift Levels

Elke kilometer die je fietst in Zwift levert je XP op. Zoals bij veel spelletjes stijg je in level als je steeds meer XP verzamelt. Om dit moment is het maximale Zwift Level 50. En… net als bij veel spelletjes, duurt het wel even voor je het maximum-level haalt.

Zwift level
Zwarte fietsschoenen met bijpassende fietshelm? Die kun je krijgen door in Zwift Level te stijgen. De Enve wielen kun je kopen met je virtuele zweet. De superlichte Trek Emonda is jouw beloning als je de Everest achievement hebt gehaald.

Als je in level stijgt dan gebeurt er eigenlijk niet bijzonder veel. Er valt wat confetti en je krijgt alleen een kleine virtuele beloning voor al het harde werken. Dat is bijna altijd een setje fietskleding. Soms zijn het fietssokken of een fietsbril en dan weer eens fietshandschoenen.

In tegenstelling tot de items die je in de Dropshop kunt kopen met je virtuele zweet, helpen de items die je krijgt bij elk level niet om sneller te gaan. Het zijn echt alleen visuele verbeteringen of aanpassingen aan jouw avatar.

Zwift levels
In My Garage kun je zien welke wielershirts, fietsen, fietswielen en andere accessoires je hebt kunnen unlocken door te stijgen in Zwift Level of die je kunt kopen met je virtuele zweet.

Over de Dropshop gesproken: een flink aantal items in de Dropshop kun je alleen kopen als jouw level ook hoog genoeg is. Je moet bepaalde gear dus wel unlocken om het te kunnen kopen, hoeveel virtueel zweet je ook bij elkaar hebt gefietst. De Dropshop is de plek om nieuwe wielershirts, fietswielen, fietsen en andere leuke gear te halen.

Zwift levels – hoe stijg je het snelst?

Je kunt natuurlijk eeuwig geduld hebben om level 50 te bereiken. Maar wie een beetje slim aan de slag gaat komt er een stuk sneller. Zo krijg je voor het halen van sommige route achievements extra XP. Naast de routes kun je ook extra xp verdienen door het halen van badges. Die kun je krijgen voor bijzondere prestaties of voor het halen van soms pittige uitdagingen. Denk hierbij aan dingen zoals 5, 10 of 25 rondjes rond de vulkaan, of 5 of 25 keer Alpe du Zwift op. Allemaal extra XP waardoor je extra snel in level stijgt.

Alpe du Zwift omhoog fietsen levert je heel weinig XP op voor de tijd die het je kost. Maar … doe het 5 of 25 keer en je krijgt ene flinke dosis extra XP. En vergeet ook nooit om de afdaling mee te pakken voor wat bonus XP.

Maar zelfs tijdens je gewone trainingsrondjes kun je best wat extra XP verzamelen zonder extra moeite. Probeer bijvoorbeeld klimmen te mijden. Je krijgt per gereden kilometer XP, en bergop gaat het natuurlijk langzamer. Pik je toch een berg mee? Stop dan nooit als je de top hebt bereikt, maar rol helemaal naar beneden, zo scoor je toch weer een hoop XP waar je je benen bij stil kunt houden. Als je trouwens ook wat uit de Dropshop wilt scoren, trap dan wel rustig door, bij een vermogen van nul watt spaar je namelijk geen drops meer! Zwift heeft zelf ook nog wat tips om extra snel in level te stijgen.

Wil je weten wat je precies krijgt bij elk Zwift-level? Hieronder staat het allemaal voor je op een rij. Alles wat je eenmaal hebt unlocked blijft voor altijd beschikbaar.

Wat krijg je bij elk level in Zwift?

 1. Zwift fietskleding
 2. Nog een set Zwift fietskleding
 3. Zwarte fietshelm
 4. Zwift fietsbril
 5. Zwarte fietsschoenen
 6. Fietshandschoenen
 7. Fietssokken
 8. Verschillende vintage fietsshirts
 9. Fietsshirt en bib in camokleuren
 10. Oakley fietsbril
 11. Nog een set camo fietskleding
 12. Derde set Zwift fietskleding
 13. Dotted fietssokken
 14. Fietshandschoenen
 15. Level 15 fietsshirt
 16. Zwift fietsbril
 17. Gestreepte fietssokken
 18. Set klassieke fietsshirts
 19. Nog een Zwift fietsbril
 20. Level 20 fietsshirt
 21. Neon fietskleding
 22. Fietssokken met patroon
 23. Fietshandschoenen
 24. BMX-fietshelm
 25. Level 25 fietskleding
 26. Derde Zwift fietsbril
 27. S-Works fietsschoenen
 28. Dots fietssokken
 29. S-Works fietshelm
 30. Level 30 fietskleding
 31. Jaren ’80 retro Oakley fietsbril
 32. Retro fietspetje
 33. Fel fluor fietsschoenen
 34. Monochrome fietskleding
 35. Mavic fietsschoenen
 36. Fietssokken met eten…
 37. Bell Javelin fietshelm
 38. Vintage fietshandschoenen
 39. Vintage fietsschoenen
 40. Level 40 fietskleding
 41. Zwift rock-ster fietsbril
 42. La Z Claire fietskleding
 43. Retro jaren ’80 fietshelm
 44. Alpine Slopes fietskleding
 45. Giro Synthe fietshelm
 46. Psychedelische fietskleding
 47. Zwift vintage fietsbril
 48. Bont fietsschoenen
 49. Giro Vanquish fietshelm
 50. Level 50 fietskleding

Deel dit Zwifter-blog met je vrienden!