Menu Sluiten

Watopia

Zwift is in 2014 begonnen met één kleine kaart, Watopia. Er was toen een klein rondje te fietsen, met een steile, maar korte klim. Inmiddels is Watopia uitgegroeid tot een enorme wereld waar altijd wat te ontdekken is. Rollende heuvels, een virtuele Alpe d’Huez en een prachtige vlakte voor als je klimwerk liever mijdt. Ben je nieuw op Zwift? Of wil je het gewoon eens een keertje proberen? Dan is Watopia de beste wereld om een rit in te maken. Je kunt in Watopia een heleboel verschillende routes kiezen. Welke, dat lees je helemaal onderaan.

Zwift watopia
In Watopia vind je tegenwoordig zelf een exacte kopie van Alpe d’Huez. Een nadeel: je moet wel level 12 zijn om hem te mogen beklimmen.

Watopia is op dit moment de enige kaart die je altijd kunt rijden. De overige kaarten draaien allemaal mee in de kalender van Zwift. die kun je alleen op bepaalde dagen fietsen. Of je moet een van de Zwift hacks gebruiken om altijd je favoriete kaart te kunnen rijden in Zwift.

Watopia is inmiddels zo groot geworden dat de kaart uit meerdere unieke gebieden bestaat. die zijn onderling allemaal verbonden. Je kunt als je wilt binnen één uur vanaf de top van Alpe du Zwift naar de woestijnen van Amerika fietsen. Als je je route goed plant fiets je bovendien miljoenen jaren terug in de tijd, want er is zelfs een klein leuk gedeelte waar je dinosauriers kunt treffen …

Watopia is de enige kaart waar je minstens een bepaald level moet hebben om een gebied in te kunnen. Voor de Jungle moet je minimaal level 5 zijn, voor Alpe du Zwift level 6. Kun je daar niet op wachten? Als je mee doet aan een Zwift Event kun je, ongeacht je level, altijd overal in.

Watopia – De eerste virtuele meters

Het centrale gedeelte van Watopia is een relatief klein eilandje, Zwift Island. Daarmee begon Zwift ooit. Het gedeelte rond de start wordt de Ocean Boulevard genoemd. Die sluit weer aan op twee tunnels door het water heen. Ook is er een prachtig Italiaans dorpje en een klein gedeelte met wat lekker bochtige mini-heuveltjes. Dit gedeelte wordt de Esses genoemd, naar de vele S-bochten die je hier ziet. Op dit eiland vind je een korte maar pittige klim. Dit is de originele Zwift KOM en die wordt tegenwoordig de Hilly KOM genoemd.  

Even een pizza pakken tussendoor in het Italiaanse dorpje.

Die allereerste Zwift-KOM leent zich nog steeds ook perfect voor wedstrijdjes met vrienden. Hij is kort genoeg om bovenop op elkaar te wachten, maar lang genoeg om het verschil te maken in een wedstrijd.

Na een lange afdaling wacht je hier het kleine Italiaans dorpje wat er heerlijk authentiek uit ziet. Na het dorpje krijg je meteen een korte sprint waar de sprinters even los kunnen gaan. Lang uithijgen is ter hier niet bij, want ben je de brug over na de sprint, dan wacht je mag je kort maar pittig klimmetje bedwingen. Een uitdaging als je benen nog vol zitten van de sprint. Daarna volgt het gedeelte dat de Esses wordt genoemd, kleine heuvels, vol bochten.

Alpe du Zwift – De echte Alpe d’Huez

Als je altijd al eens Alpe d’Huez hebt willen beklimmen, dan is er goed nieuws voor je. In Watopia vind je namelijk een exacte kopie van de hele klim; Alpe du Zwift. De afstanden, stijgingspercentages en de 21 bochten zijn zo goed als identiek aan die van de echte Alpe d’Huez. Om Alpe du Zwift te kunnen beklimmen moet je minstens level 12 zijn. Dit kun je omzeilen door mee te doen aan een Zwift Event die de berg in het parcours heeft.

Alpe du Zwift watopia
In bocht 7 op Alpe du Zwift staan tientallen oranje tentjes. Een eerbetoon aan ‘onze bocht’ op ‘onze berg’.

Het landschap heeft natuurlijk wel een beetje een Zwift-sausje gekregen. Maar wie de Alpe zelf al eens heeft bedwongen komt toch wat bekende punten tegen. Leukste voor ons Nederlanders is dat bocht 7 ook in Zwift helemaal oranje is. Geen verklede Nederlanders die staan te springen, maar oranje tentjes die toch voor wat sfeer zorgen.

Alle bochten op Alpe du Zwift zijn genummerd, net als in het echt. Je krijgt dus 21 bochten voor je kiezen. Om de klim iets handzamer te maken, heeft Zwift van elk stuk tussen twee bochten een segment gemaakt. Die segmentjes zorgen er vooral voor dat je de klim in kleine stukjes kunt hakken. Vooral als het klimmen je zwaar valt helpen de segmenten om gemotiveerd te blijven.

Bovenop wacht het prijzenrad. Met een beetje geluk unlock je de lichtste wielset in Zwift; de Meilenstein Lightweight wielen.

Op de top wacht je een beloning voor al het harde werk. Bij het passeren van de top gaat er automatisch een prijzenrad draaien. Daar kun je virtuele gear winnen. Het meeste is slechts uiterlijk vertoon, zoals handschoentjes en sokken, maar de hoofdprijs zijn de Meilenstein Lightweight wielen. Dit is momenteel de lichtste wielset in Zwift. En je kunt die alleen unlocken door de Alpe te beklimmen. En dan moet je dus ook een beetje geluk hebben met het rad. Dikke kans dat je vaak de Alpe op moet om ze te bemachtigen. 

De gemiddelde wielrenner is met gemak een uurtje bezig om boven te komen. Ik wel in ieder geval. Red je het trouwens binnen een uur? Dan krijg je een badge die bij je Zwift profiel komt te staan.

Sequoais en dinos in Titan’s Grove

Een van de mooiste gebieden in Zwift is Titan’s Grove. Je fietst hier door een mistig, heuvelachtig landschap waar je regelmatig dinosauriërs ziet. Die zijn, net als de omgeving, prachtig vormgegeven. Als je geluk hebt rennen er zelfs een paar met je mee.

Watopia Titan's Grove
Titan’s Grove, in de kaart van Watopia, is een magisch landschap

De heuvels zijn allemaal vrij kort en niet steil. Wie een flinke brug over kan fietsen kan hier ook prima terecht. Leuk is vooral dat het landschap hier echt geen meter plat is. De langere klimmen worden afgewisseld mat talloze kleine bultjes waardoor je een heerlijk rollend parcours krijgt. Ideaal als interval-training!

Watopia dinosaurus
Ja, je ziet het goed, daar loopt een t-rex. Wedden dat je je pr wel aan zult scherpen?. 😉

Na alle dinosauriërs krijg je vrij ineens een desolaat landschap voorgeschoteld. Een kale vlakte met geisers en borrelende modder. Het is dat ze bij Zwift nog geen geur hebben toegevoegd, anders zou de zwaveldamp je hier de adem ontnemen. Na een lusje door dit geiserlandschap kom je uit bij een prairie zoals je ze uit de Amerikaanse Westerns wel kent.

Fuego Flats – een eindeloze prairie

Altijd al gefantaseerd om de VS door te fietsen, en dan vooral die eindeloze prairies en vlaktes? Dan kun je daar een voorproefje van krijgen op de Fuego Flats. Dit is een landschap dat je ongetwijfeld doet denken aan Amerikaanse westernfilms. Je fiets tussen de enorme rotsen over een kokend hete vlakte.

Ruines van de Anasazi.

Onderweg hoe je je net te vervelen. Je rijdt bijvoorbeeld door een typisch westernstadje, een jaren ’70 Amerikaans dorpje, uiteraard met een-en-al neon. Verder terug in de tijd? Je ziet ook een complete stad van de prehistorische en mysterieuze Anasazi-cultuur, die uitgehouwen is uit de rotsen.

Bijzonder aan de Fuego Flats is dat er aan het begin en aan het eind een ronde lus is waardoor je op de vlaktes kunt blijven. Omdat het ook zo goed als spiegelglad is, is dit stukje Watopia ideaal voor een tijdrittraining of als je het gewoon even rustiger aan wilt doen.

Afzien op de Epic KOM en Radio Tower

Tot de komst van Alpe du Zwift was de Epic KOM de langste en hoogste klim in Zwift. En de echte bikkels konden na de Epic KOM meteen doorstomen naar de Radio Tower. De Radio Tower is erg lang de het hoogste punt in Watopia geweest.

En die laatste paar honderd meter klimmen zijn ook echt loeizwaar. Je fiets hier met gemiddeld veertien procent stijgingspercentage omhoog, en er zitten stukken bij van achttien procent. Dat zijn waardes waar zelfs de profs toch wel even het kleine blad voor opzoeken.

Fiets door een vulkaan

Als de hitte van de Fuego Flats nog niet genoeg voor je is, kun je er ook nog voor kiezen de vulkaan op de rijden. Of, nog avontuurlijker, dwars door de vulkaan. Fiets je de vulkaan omhoog? Dan kun je je opmaken voor een fijne klim die rondom de vulkaan omhoog loopt. Het wordt alleen vlak voor de top even echt stijl, met een stijgingspercentage van net geen tien procent. De rest van de klim heeft een gemiddeld stijgingspercentage van net geen vier procent. Ideaal als je in Watopia een vlakke rit hebt gereden en af wilt sluiten met een fijne klim.

Wil je de vulkaan zien zonder dat klimwerk? Ook dat is een optie. Rondom en door de vulkaan loopt een zo goed als vlakke route waarmee je letterlijk door de kolkende lava gestuurd wordt. Een mysterieuze tempel, midden in de vulkaan zorgt voor net wat extra sfeer.

Zwift vulkaan achievement badge 25
25 rondjes op het vlakke circuit van de vulkaan in Watopia… Maar die badge nemen ze je nooit meer af!

De ronde in de vulkaan is trouwens goed voor maar liefst drie achievements. Bij vijf, tien of vijfentwintig ronden over dit circuit (in één rit!) krijg je een badge. Je krijgt hier ook een behoorlijke hoeveelheid XP voor, dus als je net begint met Zwift, en snel wat levels wilt stijgen, is dit zeker de moeite waard. Je bent met die 25 rondjes wel meer dan 100 kilometer zoet. Je kunt alle drie de badges in één rit krijgen.

De intrigerende Mayan Jungle

Altijd al stiekem Indiana Jones willen spelen? Grijp je kans! In de de Mayan Jungle ontdek je een prachtig oerwoud met grote Maya ruïnes. Om hier te komen moet je vlak voor de beklimming van de achterzijde van de Epic KOM de afslag nemen door een barrière van licht. Helaas kun je daar alleen doorheen als je minstens level 10 bent.

Watopia jungle
De Mayan Jungle zit vol wilde dieren en is een heerlijk parcours voor wedstrijdjes.

Direct na deze barrière begint zandweg mee een lang stuk vals plat. Na het vals plat wacht je een kleine afdaling tot je daadwerkelijk bij de Mayan Jungle bent. De jungle bestaat uit een ronde van ongeveer tien kilometer lang. Welke rijrichting je ook kiest, je begint met een lange afdeling. Halverwege is het heel even plat en daarna ga je weer gestaag heuvel op naar de start.

Alle courses in Watopia

Beach Island Loop | 12,9 kilometer | 48 hoogtemeters

De Beach Island Loop is een klein en vlak rondje langs de stranden van Watopia. Deze route is eind 2020 toegevoegd nadat er tussen twee bestaande bruggen een kleine short-cut is toegevoegd. Een fijne route om even tussendoor te pakken of als warming-up voor een wedstrijd.

Bambino Fondo | 52 kilometer | 553 hoogtemeters

De Bambino Fondo is een route die je alleen tijdens een Zwift Event kunt fietsen. Je rijdt eerst een lusje over de vlakke route. Daarna pak je op het hoofdeiland nog even een lusje met heuvels mee. Vervolgens pak je nog even de jungle mee om de ronde af te sluiten met de beklimming van de vulkaan.

Big Foot Hills | 70,1 kilometer | 714 hoogtemeters

Een fijne lange route waar je een uur of twee mee zoet bent. Aardig wat hoogtemeters, maar je beklimt alleen de kleinere heuvels. Je pakt de Fuego Flats, Titan’s Grove, de Vulkaan en het hoofdeiland mee. Ideale trainingsroute

Big Loop | 43,1 kilometer | 662 hoogtemeters

Een rondje langs de buitenste wegen van Zwift. Je fietst eerst langs het water, rechtstreeks naar de Epic KOM. De Fuego Flats en Titan’s Grove bestonden nog niet toen deze route werd geïntroduceerd. Daar ga je dus niet doorheen. Na de KOM pak je nog de volledige Jungle mee om vervolgens langs de vulkaan weer naar de start te rijden. Omdat de Jungle in deze route zit moet je wel minstens level 5 zijn om deze route te kunnen rijden.

Bigger Loop | 53,7 kilometer | 692 hoogtemeters

De Bigger Loop is, niet echt verrassend, een grotere versie van de Big Loop. Deze route kwam uit na de toevoeging van Fuego Flats. Je fietst over de buitenste wegen van Watopia. Eerst de Epic KOM, dan de Jungle en via de vulkaan weer naar huis. Ook deze route is alleen toegankelijk als je level 5 of hoger bent.

Climber’s Gambit | 28 kilometer | 670 hoogtemeters | 600 xp

Eentje voor de klimmers. Je begint aan het strand en rijdt via het Italiaanse dorp naar de reverse Hilly KOM om net na de eerste steile bocht alweer de afdaling te pakken. Daarna rijd je richting Titan’s Grove om na die lekkere klim via de watertunnels de reverse Epic KOM te pakken. De KOM-banner is de finish voor deze vrij pittige route.

Dust In the Wind | 52,4 kilometer | 582 hoogtemeters

Je begint aan de rand van Fuego Flats en mag meteen door Titan’s Grove heen, richting de Jungle. Na het standaard lusje langs de ruïnes van de Jungle keer je eerst terug naar het hoofdeiland. Daarna mag je nog een keer door Titan’s Grove heen, maar nu van de andere kant. Je sluit af met de Fuego Flats. Lekker rondje, aardig wat hoogtemeters, maar die zijn goed verspreid over de hele route. Je moet minstens level 10 zijn voor deze route.

Figure 8 | 30,9 kilometer | 255 hoogtemeters

Je fietst over het originele eiland en pakt zowel het vlakke als de heuvels mee, in beide richtingen. De Hilly KOM sla je over.

Figure 8 Reverse | 29,9 kilometer | 254 hoogtemeters

Precies hetzelfde als de reguliere Figure 8, maar dan de andere richting op.

Flat Route | 10,7 kilometer | 61 hoogtemeters

De naam zegt het al; alles vlak. je fietst grotendeels over de vlakke wegen van het hoofdeiland. Fijn trainingsrondje als je voor een tijdrit aan het trainen bent.

Four Horsemen | 90,4 kilometer | 2111 hoogtemeters

Misschien wel de zwaarste route in heel Zwift. Je pakt de Hilly KOM, Epic KOM, de vulkaan en dan ook nog de enige echte Alpe du Zwift. Met die klim aan het einde van een toch al zware route weet je zeker dat het afzien wordt. Je moet level 12 zijn om deze route te kunnen fietsen

Gran Fondo | 97,2 kilometer | 1148 hoogtemeters

De Gran Fondo is een route die je alleen tijdens events kunt rijden. Je rijdt eerst naar de makkelijke kant van de Hilly KOM en stoomt meteen door naar de top van de Vulkaan. Daarna is het tijd voor de Jungle. Via de Esses pak je vervolgens het vlakke rondje door de Vulkaan. Daarna pak je de Hilly KOM vanaf de zware kant. Daarna fiets je nog stukjes over de esses en langs de vulkaan om uiteindelijk nog de Epic KOM mee te pakken. Bovenop ligt de finish. Maar vergeet niet de afdaling mee te pakken, dan komt de totale rit net boven de 100 kilometer uit!

Hilly Route | 9,7 kilometer | 109 hoogtemeters

Dit is de allereerste route die Zwift heeft gemaakt. Je blijft op het eiland en pakt eigenlijk alle wegen in beide richtingen. Twee keer de Hilly KOM en twee keer de Esses. Met het Italiaanse dorp in het midden om even uit te hijgen.

Jungle Circuit | 13,9 kilometer | 98 hoogtemeters

Dit is een fijn klein rondje door de jungle. Eerst even een stijgingspercentage van ongeveer vier procent omhoog, en dan weer keihard naar beneden, deze keer met een verval van vier procent. Superlekker om daar goed snelheid te maken. Het opwaaiende stof zorgt voor extra veel sfeer.

Legends and Lava | 25 kilometer | 320 hoogtemeters | 490 xp

Na een start in de woestijn draai je meteen Titan’s Grove op. Na de klim rijd je via de tunnels richting het Italiaanse dorp. In het dorp pak je de afslag naar de vulkaan om vervolgens die te bedwingen. De finish ligt bovenop.

Medio Fondo | 72,6 kilometer | 981 hoogtemeters

Dit is dezelfde route als bij de Grand Fondo, maar dan stop je bij de tweede keer bij de vulkaan. Geen Epic KOM dus om de rit af te sluiten. Ook deze route kun je alleen tijdens events rijden, en ook deze route is pas te rijden vanaf level 5.

Mountain 8 | 32,7 kilometer | 692 hoogtemeters

Een ritje naar de top van de reverse Epic KOM en meteen de Radio Tower omhoog. Na die hoogtemeters kun je even genieten van de afdaling om daarna weer even door te trappen naar de finish.

Mountain Route | 30,2 kilometer | 683 hoogtemeters

Vanaf de start op Ocean’s Boulevard rijd je rechtstreeks naar de Epic Kom. Na die beklimming krijg je meteen de Radio Tower voor je kiezen. En daarna kun je uitpuffen terwijl je afdaalt via de reverse KOM. Eenmaal beneden kun je rustig uitfietsen naar de finish op Ocean’s Boulevard.

Muir and the Mountain | 38,9 kilometer | 914 hoogtemeters

Eerst even dinosaurussen spotten in Titan’s Grove en daarna de Epic KOM omhoog via de reverse route. En dan als toetje ook nog de Radio Tower. gelukkig kun je ook weer genieten van de afdaling voor je weer naar de finish fietst.

Ocean Lava Cliffside Loop | 19,1 kilometer | 156 hoogtemeters

De Ocean Lava Cliffside Loop is vernoemd naar een lange slingerende strook tussen de twee startpunten van de beklimmingen van de Epic KOM. Ideaal om een mooi rondje te fietsen, maar als je geen zin of fut hebt voor een wat langere beklimming.

Out and Back Again | 42,4 kilometer | 334 hoogtemeters

Je begint deze route met de Fuego Flats. Daarna mag je even dino’s spotten voor je naar de vulkaan rijdt. Die beklim je om vervolgens naar de reverse Hilly KOM te rijden. Een heerlijke route als je even wilt warm fietsen voor je twee relatief kleine klimmetjes pakt.

Quatch Quest | 46,8 kilometer | 1706 hoogtemeters

De titel verraadt de route al. Eerst ga je bigfoot zoeken in Titan’s Grove. Daarna pak je de Epic KOM op zoek naar een Yeti. En om het feestje compleet te maken daal je af richting Alpe du Zwift om daar ook nog even te kijken of er een Yeti rondloopt. En ja, er zitten dus heel veel hoogtemeters in deze route. Je moet minstens level 6 zijn om deze route te kunnen fietsen

Road to Ruins | 30,2 kilometer | 275 hoogtemeters

Dit is er eentje voor de archeologen. Je rijdt eerst naar de Mayan Jungle om daar de ruïnes te bekijken. Daarna is het meteen door naar de Vulkaan om daar de vervallen tempel te bewonderen. Een beschaafd aantal hoogtemeters en een fijne ronde om een uurtje zoet te zijn. Level 5 is hier de minimumeis.

Road to Sky | 17,9 kilometer | 1052 hoogtemeters

De kortste route naar Alpe du Zwift. Je begint bij de vulkaan en rijdt rechtstreeks naar Alpe du Zwift om die te beklimmen. Dat wordt afzien! Alpe du Zwift is alleen toegankelijk voor Zwifters vanaf level 6.

Sand and Sequoias | 22,6 kilometer | 181 hoogtemeters

Een eenvoudig lusje. Eerst even de Fuego Flats en daarna Titan’s Grove door. Een fijn tussendoortje voor als je niet veel tijd hebt.

Serpentine 8 | 26,4 kilometer | 236 hoogtemeters

Lekker crossen door de jungle? Dankzij de eind 2020 toegevoegde brug halverwege is de jungle nu een mooie 8 geworden. Het stukje brug is vrij kort, maar je krijgt wel een stuk meer variatie in de jungle. Vergeet niet een mountianbike of gravelbike te pakken voor je aan de rit start.

Tempus Fugit | 19,7 kilometer | 31 hoogtemeters

Tijdrijden! Racen door de woestijn. Meer niet. Zoveel rondjes als je zelf wilt rijden.

The Mega Pretzel | 107 kilometer | 1638 hoogtemeters

In één rit echt alle klimmetjes pakken, behalve de Alpe du Zwift? The Mega Pretzel stuurt je de Hilly KOM op van beide kanten. En de Epic KOM, ook van beide kanten. En dan als extra ook nog even de vulkaan! Je fiets bijna elke weg in Watopia in beide richtingen. Ook deze route kun je fietsen vanaf level 10.

The Pretzel | 73,0 kilometer | 1,361 hoogtemeters

Weer eentje voor de kilometervreters. Je pakt elke meter asfalt op Zwift Island en van de Epic KOM, van beide kanten.

The Über Pretzel | 128,0 kilometer | 2381 hoogtemeters

De allerlangste route. Elke weg in Zwift, van beide kanten. En als bonus ook Alpe du Zwift er nog even bij. Met meer dan 2335 hoogtemeters een hele uitdagende rit. Omdat de Alpe erin zit moet je minstens level 12 zijn.

Three Sisters | 48,5 kilometer | 896 hoogtemeters

Drie zusjes? Drie bergen! De Hilly KOM, Epic KOM mét de Radio tower én de beklimming van de vulkaan. Met de vulkaan aan het einde van de route is dit best een pittige afsluiters als je al dik veertig kilometer hebt gefietst.

Tick Tock | 19,3 kilometer | 59 hoogtemeters

Een rondje voor tijdrijders. De Fuego Flats staan hier centraal. Maar je pakt ook nog een stukje van Titan’s Grove mee.

Tour of Fire and Ice | 25,5 kilometer | 1166 hoogtemeters

Van de vulkaan naar de top van Alpe du Zwift. Een beter passende titel hadden ze deze route niet kunnen geven.

Two Bridges Loop | 7,3 kilometer | 80 hoogtemeters

Een superkort rondje dat erg geschikt is voor een criterium. Met start en finish in Watopia stad. Via het Italiaanse dorp rijd je naar de reverse KOM. Maar voordat het klimmen echt begint pak je de eind 2020 toegevoegde shortcut naar de finish.

Volcano Circuit | 5,4 kilometer | 27 hoogtemeters

Het vlakke rondje door de vulkaan heen. Leuk voor criteriums.

Volcano Circuit | 7,5 kilometer | 37 hoogtemeters

Hetzelfde vlakke rondje, maar dan de andere richting op.

Volcano Climb | 23,3 kilometer | 203 hoogtemeters

Een keer de grote ronde om de vulkaan. Daarna ga je de hoogte in om de top van de vulkaan te bedwingen. Lekkere route voor een korte training.

Volcano Climb After Party | 40,5 kilometer | 266 hoogtemeters

Twee grote rondjes om de vulkaan heen en daarna de beklimming nog even meepakken. Als je vol hebt gekoerst op het vlakke, dan kan die klim nog een echte kuitenbreker zijn. Dit is een event only route.

Volcano Flat | 12,8 kilometer | 50 hoogtemeters

Allergisch voor hoogtemeters? Deze grote ronde rond de vulkaan is ideaal voor als je een dag de benen niet hebt.

Watopia’s Waistband | 25,5 kilometer | 83 hoogtemeters

Een event only route. Je fiets langs de buitenranden van Watopia Island en de vulkaan. Een echte wedstrijdroute voor clubwedstrijdjes.

Whole Lotta Lava | 15,7 kilometer | 177 hoogtemeters

Lava, lava, lava. Dat is deze route in drie woorden. Je fiets eerst eens tuk van de platte route rond de vulkaan, daarna pak je de klim en rijdt je de rest van de vlakke route.

WBR Climbing Series | 43,3 kilometer | 1117 hoogtemeters

Het climbing in de naam verraadt het al; dit wordt klimmen. Deze route is event only en werd tijdens het jaarlijkse World Bicycle Relief-programma toegevoegd. Hierbij kun je door te fietsen op Zwift echte fietsen bij elkaar sparen voor ontwikkelingslanden. En het enige dat je hoeft te doen is vijf keer achter elkaar de vulkaan opfietsen … Dat wordt afzien!

Deel dit Zwifter-blog met je vrienden!

11 reacties

  • olle

   Hey Mitch,

   De KOMs en de sprintsegmenten beginnen bij kleine gekleurde markeringen langs de weg. Ook loopt er over de weg een lichtgevende streep. Bij klimsegmenten zijn die paaltjes en strepen rood, bij sprints groen.
   Ik heb even in mijn screenshots gekeken en heb de start van de Ventoux voor je gevonden als voorbeeld. Die is trouwens blauwig zag ik.

   Zwift Ventoux startstreep

   Olle

 1. Alex

  Hallo, ik gebruik de Zwift app op een iPad. Hoe kan ik een van de beroemde routes selecteren in deze app?
  En dan niet via een event. Gebruik nu vaak de trainingsschema maar wil ook keer wat anders rijden

  • olle

   Hoi Wim,

   De Ventoux zit alleen in de kaart van Frankrijk. Dus je moet misschien even geduld hebben voor die beschikbaar is. Je kunt hem als je meefietst met een event waar de Ventoux in zit altijd die kaart fietsen.
   Olle

 2. Peter

  Hoi,
  ik ben net level 12, maar ik zie nergens de Alpe du Zwift als aparte route staan, wel de drie routes waar je de Alpe op kan. Is er uberhaupt een aparte route Alpe du Zwift?
  Of moet ik nog een level verder komen?
  Gr,
  Peter

  • olle

   Hoi Peter,

   Alpe du Zwift zit maar in een paar routes. Road to Sky start daar het dichtste bij. Je pakt dan eerst de lange afdaling in de jungle. Ideaal om warm te fietsen. Je kunt de Alpe ook altijd zelf opzoeken door handmatig te navigeren.
   ^Olle

  • olle

   Hey Ricardo,

   Ven-top zit alleen in de Frankrijk. Je moet dan die kaart selecteren als je Zwift opstart. In Watopia kun je alleen de Alpe du Zwift fietsen.
   ^Olle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zwifter.nl - Alles over Zwift