Menu Sluiten

Systeemeisen Zwift voor PC, iPhone, iMac en Android

Wat zijn de systeemeisen voor Zwift voor PC, iMac, iPhone of Android?

Niet elke computer en smartphone is geschikt voor Zwift. Maar de systeemeisen zijn niet dramatisch hoog als je een redelijke recente Windows desktop, laptop, iMac of Macbook gebruikt. En bij de smartphones en tablets geldt dat je met de meeste actuele medium tot high-end smartphone vaak al kunt zwiften. Welke iPad, smartphone of computer je nodig hebt voor Zwift, dat vind je allemaal op deze pagina terug. Weet je niet zeker welke computer of laptop je moet hebben? Klik dan onderaan de tabel op de linkjes en je ziet meteen welke computers en laptops geschikt zijn voor Zwift.

Systeemeisen Windows en iMac (per januari 2022)

OnderdeelMinimaalAanbevolen
SoftwareWindows 10 – 64bit of hoger / MacOS 10.14 of hogerWindows 11 / Meest recente MacOS
ProcessorIntel Core i3 / AMD AthlonIntel Core i7 / AMD Ryzen
Geheugen (RAM)8GB8GB
Videokaart / videogeheugen1GB geïntegreerd of onboard Intel HD 4000 of AMD R52GB Radeon R9 290 serie, of NVIDIA GeForce GTX 970
Harde schijf4GB vrije ruimte4GB vrije ruimte
BluetoothBluetooth 4 of hogerBluetooth 4 of hoger


Scoor hiernaast meteen de juiste computer of laptop voor Zwift
Desktops en iMacs die voldoen aan de minimumeisen

Windows laptops en Apple Macbooks die voldoen aan de minimumeisen.
Aanbevolen Windows desktops en iMacs

Aanbevolen Windows laptops en Apple Macbooks.

Heb je een Apple TV van de 4e generatie of nieuwer? Ook daar kun je Zwift prima op spelen. Daarover lees je meer op de beginnerspagina voor Zwift. De precieze systeemeisen en geschikte apparaten zet ik hieronder per apparaat voor je op een rijtje.

Van low-budget tot high-end

Voldoet jouw computer aan de minimum systeemeisen? Dan zal Zwift redelijk goed draaien. Je hebt kans op een lichte hapering of wat minder mooi beeld. Prima als je af en toe eens een ritje maakt en niet te veel geld uit wilt geven voor alleen een iets mooier beeld.

Hoe beter en nieuwer jouw apparaat, hoe beter Zwift draait. Maar wie geen zin heeft duizenden euro’s uit te geen kan gerust zijn. Met een simpele computer of tablet kun je al Zwiften.

De aanbevolen opstelling is ideaal als je wat vaker Zwift en het wel kan waarderen dat het allemaal zonder haperingen draait. En iets meer detail in het landschap is dan een leuke bonus.

Kan het niet goed genoeg voor jou? Dan kun je voor de pro-opstelling gaan. Alles draait supersoepel en het landschap heeft erg veel details. Wil je echt serieus gaan racen op Zwift? Dan is dit wel een aanrader. Je loopt dan geen kans meer dat je een race denkt te winnen, om in de uitslag pas te zien dat je op plek vijf finishte doordat je computer het even niet aan kon.

Systeemeisen Android, iPhone en iPad

Apparaat
Systeemeisen
AndroidAndroid 9.0 of hoger met ARM64-V8a ABi, 1 gb RAM, OPENGL ES 3.0 en Bluetooth 4
iPhone SE, iPhone 5S of hogeriOS 13.0 of hoger met Bluetooth 4 of hoger
iPad Air, iPad Pro, iPad mini 2 of iPod 6 of hogeriOS 13.0 of hoger met Bluetooth 4 of hoger. (Minimaal iPad gen 5 of, iPad Air 2, iPad Mini 4)
Apple TVAlle Apple TV’s vanaf 4e generatie. HD aanbevolen
Zie je de Zwift-app niet in de appstore staan? Dan is jouw Android-apparaat niet geschikt voor Zwift.

Op de website van Zwift staat ook een handige pagina waar je precies kunt zien waar jouw Zwift-opstelling aan moet voldoen.

Deel dit Zwifter-blog met je vrienden!

34 reacties

  • olle

   Hey Gert,

   Om Zwift op Apple tv te draaien heb je geen iPhone nodig. Je kunt Zwift met de afstandsbediening van de Apple tv. Een iPhone is wel handig als je meer dan alleen een fietstrainer met Zwift wilt verbinden. Apple TV kan namelijk maar 2 bluetooth-verbindingen tegelijk aan.

   groetjes, Olle

  • olle

   Hoi Henk,

   Ik heb geen idee. Misschien dat sommige apparaten andere afbeeldingen in een ander formaat nodig hebben. Misschien vinden ze het wel gewoon mooier. 🙂
   Groetjes, Olle

  • olle

   Hey John,

   Je kunt zelf proberen of het werkt door Zwift te downloaden en te draaien. Je kunt 25 kilometer per maand gratis fietsen. Precies genoeg voor een test!
   ‘Olle

 1. johan

  Mijn laptop met meer dan voldoende capaciteit gooit zwift direct van het schem nadat de startknop is ingedrukt.
  Laden lijkt wel te gaan, maar zodra het beeld moet opstarten gaat deze terug naar het bureaublad en is zwift gesloten.
  Weet iemand wat de oplossing is?

  • olle

   Hey Johan,

   Dit probleem kan zich voordoen als Zwift niet up-to-date is. Probeer te updaten en kijk of dat het verhelpt.
   ‘Olle

  • Els

   Sinds dit weekend heb ik precies hetzelfde probleem (zwift wordt afgesloten bij het laden van de wereld) op mijn iPad met iOS 14.2.
   De app van Zwift heb ik verwijderd en opnieuw geïnstalleerd, helaas houdt het probleem aan.
   Heeft iemand de oplossing om het probleem te verhelpen?

   • olle

    Hoi Els,

    Opnieuw installeren is altijd een goed idee. Als dat niet werkt kun je het beste na het verwijderen van Zwift eerst je Pad opnieuw opstarten en daarna pas Zwift opnieuw installeren. Vaak verhelpt dit terugkomende issues zoals jij die noemt.
    ^Olle

 2. marc

  nieuwe laptop gekocht op de oude was alles ok op deze , een HP i5 zijn in het connectvenster van Zwift bluetooth en ant+ niet actief, bluetooth werkt wel op andere apparaten, wie geeft er een antwoordje om dit euvel te verhelpen? Grtjes Marc

  • olle

   Hoi Marc,
   Als Ant+ en Bluetooth het niet lijken te dien kun je het beste even je computer opnieuw opstarten. Zorg er ook voor dat je niet met een andere app al met je fietstrainer (of iets anders) bent verbonden. Er is namelijk maar 1 verbinding tegelijk mogelijk. Als er al een connectie is kan Zwift hem niet meer vinden.
   >Olle

  • olle

   Hey Frank,
   Helaas werken niet alle tablets goed met Zwift. Je zou kunnen proberen om Android 11 op je tablet te zetten als dat een optie is. Dat kan misschien het verschil maken.
   >Olle

   • Chris

    Hallo, ik heb net een laptop met windows11 gekocht maar als ik Zwift wil downloaden krijg ik de melding dat ik windows10 moet hebben!?
    Wanneer werkt Zwift wel met windows11?
    Mvg.

    • olle

     Hoi Chris,

     Je kunt het beste Zwift opnieuw installeren if kijken of er een update beschikbaar is. Een andere oplossing is om Zwift in compatibility-modus te starten. Dat kan door met de rechtermuisknop op het programma te klikken en de optie eigenschappen aan te klikken. Bij de compatibiliteitinstelling kun je voor Windows 10 kiezen.
     #Olle

 3. Mark

  Ik krijg op mijn IPad geen Zwift geïnstalleerd. Telkens als ik username en password heb ingevoerd gooit hij me er uit…. IOS 15, 12GB (van 64) in gebruik….
  Heeft iemand hier een oplossing voor?

  • olle

   Hey Mark,

   Je iPad zou Zwift moeten kunnen draaien. Ik raad je aan om Zwift eerst van je iPad te verwijderen en hem daarna opnieuw te downloaden en installeren. Werkt dat niet? Probeer of het herstarten van je iPad het probleem oplost.
   /Olle

  • Chris

   Hoi Mark, in het opstartscherm eerst een andere taal kiezen, dan kun je inloggen. Vervolgens zet je de taal weer terug op wat je wil, en dan werkt het. Waarom? Weet ik niet, maar het werkt 🙂

 4. Ewout

  Hey,
  Ik rij al een tijdje Zwift op mijn laptop. Wordt onmiddellijk herkend, onmiddellijk bluetoothverbinding.
  Nu heb ik een tablet gekocht en ik krijg geen bluetoothverbinding.
  Hoe komt dat ? Wat moet ik doen ?

  • olle

   Hey Ewout,
   Ik neem aan dat je het koppelen met Bluetooth van je fietstrainer bedoeld? Niet alle fietstrainers worden direct door je tablet gevonden als bluetooth-apparaat. Je kunt die het beste eerst toevoegen bij de bluetooth-instellingen van je tablet. Door apparaten te zoeken en zorgen dat je fietstrainer ‘vindbaar’ is kun je de verbinding dan eenmalig invoeren. Daarna zal je tablet het voortaan wel automatisch oppakken.
   ^Olle

    • olle

     Hoi Ewout,

     Je spinbike kan waarschijnlijk maar met 1 apparaat tegelijk verbinding maken. Kan het zijn dat hij nog in contact staat met je laptop of een ander apparaat? Je zou kunnen proberen bluetooth even uit te zetten op alle apparaten behalve de tablet en de spinbike.
     ^Olle

     • Ewout

      Dag Olle,

      Bedankt voor het meedenken. Het uitschakelen van bluetooth bij de andere apparaten had ik reeds geprobeerd.
      Intussen is het probleem opgelost.
      Mijn locatie stond af, en deze moest ik toestaan voor het gebruik van de app.

 5. Tim

  Hallo
  Telkens ik op zwift wil rijden, crasht mijn pc. Ik wil er weer op klikken en zegt pc: reageert niet. Soms is dit na 1 minuut, soms na 5 minuten. Ik kocht mijn pc een jaar geleden. Pc heeft een intel core i5 10th gen.
  Aan wat kan dit liggen?
  Alvast bedankt!
  Grtn
  Tim

  • olle

   Hey Tim,
   Je computer zou Zwift in principe goed aan moeten kunnen. Bij de laatste update van Zwift hadden sommige gebruikers wat opstartproblemen, maar die zouden al verholpen zijn. Heb je al geprobeerd Zwift te verwijderen en het helemaal opnieuw te installeren? Dan weet je zeker dat je de laatste update hebt.
   Als het probleem daarna nog blijft kun je het beste je contact opnemen met Zwift.
   ^Olle

 6. Edwin

  Hoi Olle,

  Mijn probleem met zwift is dat mijn fiets trainer ( elite suito t) niet gevonden wordt door de zwift app. Bluetooth en GPS staan beide aan en is niet gekoppeld met een ander apparaat.

  Nu is mijn oom langs geweest met zijn iPhone en die werdt meteen herkend in de zwift app. Ik heb inmiddels een nieuwe galaxy a52s aangeschaft ( vorige telefoon was een galaxy a50 ) en ook deze wordt krijg ik niet gekoppeld aan zwift.

  Hopelijk heb jij het antwoord voor me want het is best frustrerend.

  Ps heb ook de app rouvy gedownload en daar werd de trainer wel meteen herkend via mijn eigen telefoon

  Groetjes edwin

  • olle

   Hey Edwin,

   De Suito staat bekend o dat hij soms wat lastig koppelt. Je kunt dan het beste beide apparaten opnieuw opstarten. Start daarna alleen Zwift op, geen enkele andere app! Als je telefoon in het koppelscherm automatisch begint met zoeken moet je dat vervolgens stoppen. Zorg dat alle andere verbinding (bv hartslagmeter) ontkoppeld zijn. Klik nu op ‘power source’ in het koppelscherm om het zoeken te starten. Als het goed is zal daar je Suito nu verschijnen en kun je hem koppelen. En geen zorgen, zodra je hem eenmaal gekoppeld hebt blijft Zwift je fietstrainer vinden.
   Succes!
   ^Olle

 7. Wesley

  Hallo,

  Ik heb sinds twee weken een Tacx bushido aangeschaft. Ik heb de Zwift app op mijn mobiel gedownload en op mijn Windows laptop. Nu doet zich het probleem voor dat ik steeds een “Connection Failure” te zien krijg als mijn mijn tacx met de applicatie is verbonden op de laptop. Dit terwijl de koppeling via Bluetooth wel goed werkt. Al meerdere malen opnieuw opgestart maar helaas weer hetzelfde probleem. Via mijn app op de Android telefoon werkt het prima en kan ik gelijk starten met fietsen. Hoe kan dit?

  • olle

   Hoi Wesley,

   Soma heeft Zwift moeite met Bluetooth te verbinden als je een fietstrainer al gekoppeld hebt buiten Zwift om. Je kunt dan het beste bij de bluetooth-verbindingen op je laptop de verbinding met je Tacx verwijderen/vergeten.
   Start daarna meteen Zwift op en laat Zwift de verbinding opzetten.
   ^Olle

  • olle

   Hoi Joris,

   Officieel is het nog niet mogelijk. Maar als je een beetje handig bent schijnt het mogelijk te zijn, maar niet iedereen heeft er evenveel succes mee. Je zou wel eventueel het scherm van het apparaat waarop je Zwift kunnen casten naar de tv.
   ^Olle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zwifter.nl - Alles over Zwift