Menu Sluiten

Systeemeisen Zwift voor PC, iPhone, iMac en Android

Wat zijn de systeemeisen voor Zwift voor PC, iMac, iPhone of Android?

Niet elke computer en smartphone is geschikt voor Zwift. Maar de systeemeisen zijn niet dramatisch hoog als je een Windows desktop, laptop, iMac of Macbook gebruikt. En bij de smartphones en tablets geldt dat je met de meeste actuele medium tot high-end smartphone al klaar bent. Welke iPad, smartphone of computer je nodig hebt voor Zwift, dat vind je allemaal op deze pagina terug.

Heb je een Apple TV van de 4e generatie of nieuwer? Ook daar kun je Zwift prima op spelen. Daarover lees je meer op de beginnerspagina voor Zwift. De precieze systeemeisen en geschikte apparaten zet ik hieronder per apparaat voor je op een rijtje.

Van low-budget tot high-end

Voldoet jouw computer aan de minimum systeemeisen? Dan zal Zwift redelijk goed draaien. Je hebt kans op een lichte hapering of wat minder mooi beeld. Prima als je af en toe eens een ritje maakt en niet te veel geld uit wilt geven voor alleen een iets mooier beeld.

Hoe beter en nieuwer jouw apparaat, hoe beter Zwift draait. Maar wie geen zin heeft duizenden euro’s uit te geen kan gerust zijn. Met een simpele computer of tablet kun je al Zwiften.

De aanbevolen opstelling is ideaal als je wat vaker Zwift en het wel kan waarderen dat het allemaal zonder haperingen draait. En iets meer detail in het landschap is dan een leuke bonus.

Kan het niet goed genoeg voor jou? Dan kun je voor de pro-opstelling gaan. Alles draait supersoepel en het landschap heeft erg veel details. Wil je echt serieus gaan racen op Zwift? Dan is dit wel een aanrader. Je loopt dan geen kans meer dat je een race denkt te winnen, om in de uitslag pas te zien dat je op plek vijf finishte doordat je computer het even niet aan kon.

Systeemeisen Windows en iMac

MinimaalAanbevolenVoor de pro!
SoftwareWindows 7 64bit of hoger / MacOS 10.9 of hogerWindows 7 64bit of hoger / MacOS 10.9 of hogerWindows 7 64bit of hoger / MacOS 10.9 of hoger
ProcessorIntel Core 2 DuoDual Core Intel Core i5 of AMDQuad Core Intel Core i7 of AMD
Geheugen (RAM)4GB8GB8GB
Videokaart / videogeheugen1GB geïntegreerd of onboard Intel HD 4000 of AMD R52GB Radeon R9 200 serie, of NVIDIA GeForce GTX 6502GB Radeon R9 290 serie, or NVIDIA GeForce GTX 970
Harde schijf4GB vrije ruimte4GB vrije ruimte4GB vrije ruimte

Systeemeisen Android, iPhone en iPad

Apparaat
Systeemeisen
AndroidAndroid 7.0 of hoger
iPhone SE, iPhone 5S of hogeriOS 9.0 of hoger
iPad Air, iPad Pro, iPad mini 2 of iPod 6 of hogeriOS 9.0 of hoger
Apple TVAlle Apple TV’s vanaf 4e generatie. HD aanbevolen

Op de website van Zwift staat ook een handige pagina waar je precies kunt zien waar jouw Zwift-opstelling aan moet voldoen.

Deel dit Zwifter-blog met je vrienden!

2 Comments

  • olle

   Hey Gert,

   Om Zwift op Apple tv te draaien heb je geen iPhone nodig. Je kunt Zwift met de afstandsbediening van de Apple tv. Een iPhone is wel handig als je meer dan alleen een fietstrainer met Zwift wilt verbinden. Apple TV kan namelijk maar 2 bluetooth-verbindingen tegelijk aan.

   groetjes, Olle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zwifter.nl - Alles over Zwift