Menu Sluiten

Tips en extra’s

Zwift is meer dan alleen een rondje fietsen op de fietstrainer. Sterker nog, juist de interactiviteit en het spelelement van Zwift zorgen er voor dat je blijft fietsen. Met de juiste tips voor Zwift haal jij het maximale uit elke gefietste kilometer. Zo zijn er regelmatig leuke Zwift Events. Daarmee kun je bijvoorbeeld speciale gear unlocken. Als je dan eenmaal een bepaald shirt hebt verdiend, dan hangt hij voor eeuwig in jouw virtuele kledingkast. En je kunt veel meer aan jezelf veranderen dan een wielershirt alleen.

Pas jouw Zwift-avatar aan

Als je net begint met Zwift dan kun je jouw avatar eruit laten zien zoals jij wilt. Heb je een flinke baard? Dan kan jouw avatar die ook hebben. Gewicht en lichaamslengte? Ook zo aan te passen. Maar nog leuker is eigenlijk dat je gewicht en lichaamslengte niet alleen je uiterlijk veranderen. Ze hebben zelfs invloed op jouw snelheid in Zwift. Hoe korter en lichter, hoe sneller je bent, helemaal heuvel op.

fietstrainer voor zwift
Baard? Check! Hoge sokken? Check! Binnen Zwift kun je net zo goed gesoigneerd op stap als in het echt.

En ja, dat betekent dus dat als je jezelf veel lichter maakt, je harder gaat dan je eigenlijk zou gaan. Virtuele doping dus. Niemand zal moeilijk doen over een kilootje minder. Maar wil je echt wedstrijden fietsen op Zwift? Dan is het toch wel aan te raden realistische waardes te gebruiken. Niet alleen omdat dat eerlijker is. Maar vooral omdat er zat mensen zijn die de resultaten helemaal uitpluizen. En een digitale fraudeur komt altijd bovendrijven. De digitale dopingpolitie is altijd op zoek naar onregelmatigheden bij Zwift Events. Maar genoeg over digitale doping, want Zwift is ook leuk als je nog geen deuk in een pakje boter fietst.

Meer Zwift tips

Ongeacht jouw fietstalent kun je binnen Zwift talloze leuke items unlocken. Je kunt speciale fietsen, wielerkleding en bijvoorbeeld wielen krijgen door veel te fietsen. Voor elke gefietste kilometer krijg je 20 XP (ervaringspunten). Met genoeg ervaring stijg je een level. Je begint met level 1. En elk level dat je stijgt krijg je toegang tot steeds meer en exclusievere gear. En er zijn 50 levels in Zwift, dus er valt een heleboel te unlocken!

Zwift level hack tip Tron Bike
Een van de moeilijkste fietsen om te krijgen, de Zwift Concept Bike, beter bekend als de Tron Bike.

Naast dat je met je level gear kunt krijgen zijn er ook nog achievements en challenges. Daarmee kun je een badge of zeer exclusieve gear krijgen door bijvoorbeeld heel veel hoogtemeters te maken. Het bekendste en meest geliefde voorbeeld daarvan is de Zwift Concept Bike. Beter bekend als de Tron Bike. Dit is een van de lichtste en snelste fietsen van het hele spel. Met lichtgevende wielen, zodat je zeker weet dat iedereen kan zien dat jij deze achievement al hebt behaald.

Nieuwe gear en handige hacks

Wielershirts en gear unlock je niet alleen door in level te stijgen. Veel van die extra’s moet je kopen met je virtuele zweet. Heb je genoeg gezwoegd? Dan kun je gaan shoppen in de Dropshop.

Wil je weten wat jij al hebt unlocked? Al jouw extra’s vind je in My Garage.

Er zijn dus veel manieren om jezelf in Zwift virtueel sneller of lichter te maken. Maar met de juiste tips en hacks kun je, legaal, jouw Zwift-leven een beetje aangenamer maken. De bekendste hack is de Zwift world-hack. Daarmee kun je altijd je eigen favoriete route fietsen. Dan maakt het dus niet uit welke routes er die dag in de officiële kalender van Zwift staan.

Deel dit Zwifter-blog met je vrienden!

27 reacties

  • olle

   Hey Ynze,

   Je kunt bij je profiel op de website je betaling gewoon stopzetten. AL jouw gegevens blijven dan gewoon bewaard. Als je weer gaat betalen kun je weer volop zwiften.
   ^Olle

  • olle

   Hey Ynze,

   Uiteraard mag je alles vragen. 🙂

   Wat betreft het pauzeren. Dat kan, maar dan minstens voor 2 weken en maximaal 8 weken. Dus een lange vakantie kun je er wel mee overbruggen. Je kunt je abonnement alleen pauzeren via de website van Zwift zelf, bij je profiel. Klik hier om je Zwift abonnement te pauzeren. Kies daar voor ‘Pause Membership’ en verschuif de slider naar wat je voorkeur heeft. Je moet natuurlijk wel ingelogd zijn.

   Groetjes, Olle

  • Arthur Kolks

   Ik Zwift nu een paar maanden met veel plezier. Sinds deze week heb ik alleen steeds uitval van power tijdens het fietsen. Ik fiets van bijvoorbeeld constant 250 W en dan valt hij steeds even kort weg een staat weer op een veel lager wattage. Batterij is pas vervangen. Ideeën?

  • M. Van Renesse

   Ik fiets graag in zwift en het leukste is inhalen. Nu is mij opgevallen dat als je mensen inhaalt er toontje te horen zijn. Toontje van laag naar hoog en andersom. Enig idee wat daar achter zit?

 1. Olaf

  Dag Olle,

  Kan ik tijdens een duurrit op Zwift even pauzeren zodat de beweegtijd stopt? De ‘verstreken tijd’ zou dan wel door moeten lopen, zoals op een fietscomputer. Moet ik daarvoor een bepaalde actie ondernemen of gaat dat vanzelf? Groet, Olaf

  • olle

   Hey Jan,

   Kan het zijn dat je een aeroframe hebt gekozen als fiets? Met een tijdritfiets kun je namelijk geen gebruik maken van de draft.
   ^Olle

 2. Hoekstra

  Goedemorgen,

  Vorige winter actief geweest op zwift,
  Maar.. Nu wil hij niet meer opstarten, hij vindt de ANT speedsensor niet.
  Heeft dat te maken met de verkeerde tire size? Hoe weet je de juiste Tire size maat?
  Batterij al vervangen.

  • olle

   Hoi,
   Je ingestelde bandenmaat heeft geen invloed op je verbinding. Daar zal het niet aan liggen. Het kan zijn dat je ANT+ dongle misschien niet meer (goed) aangesloten is of te ver van je speedsensor ligt. Kijk ook even of je je ANT+ dongle het nog wel doet. Dat kun je checken door op je computer te kijken of hij wel bij de apparaten verschijnt.
   ^Olle

  • olle

   Hoi Peter,

   Voor Zwift maakt je bandenmaat niets uit. Of je snelheid wordt doorgegeven door je snelheidssensor, of door je fietstrainer. Allebei hebben ze je bandenmaat niet nodig.
   ^Olle

 3. Edwin Willems

  Elite suito, nog nooit problemen gehad met zwift. Vandaag training gedaan 185watt op vlakkexweg prima, daarna moest ik 185watt bergop/bergaf ik trapte voldonde watts, echter op bepaald moment kreg ik de trappers niet meer rond? Even terugtrappen en dan ging het heel ff, daarna weer niet? Instelling ergens?

  • olle

   Hey Edwin,

   Waarschijnlijk fiets je met ERG-modus aan. Als je je benen stilhoudt of langzamer trapt, dan voert je fietstrainer automatisch de weerstand op. Het kan dan ineens heel zwaar zwaar worden. De truc is om je beentempo/cadans gelijk te houden en niet al te sterk te wisselen. Als je je benen even stil houdt, dan heeft Zwift dat door en wordt ERG even uitgeschakeld. Als je dan weer begint met trappen wordt EG na een paar seconden weer aangezet. Je moet dan binnen die paar seconden zorgen dat je ongeveer het gewenste wattage trapt.
   ^Olle

 4. Michael V

  Hoi,

  Ik wou eens horen als ik de trainingen doe of de workouts moet mijn trainer diffilculty op max staan om te verbeteren?
  Of gaat dit automatisch uit tijdens trainingen of workouts.
  want ik denk als die aan staat dat je bepaalde doelstellingen niet haalt tijdens.

  • olle

   Hoi Michael,

   Voor trainingen maakt het niet uit op welke stand je de trainer difficulty hebt staan. Je trainer wordt dan aangestuurd door Zwift en er wordt geen rekening gehouden met stijgingspercentages. Het enige dat verschil kan maken is de ERG-mode. Dan levert de fietstrainer (als die deze optie heeft) ongeacht je cadans de exacte weerstand van de training. ERG-mode is wel even wennen, dus houd er rekening mee dat je eerste paar trainingen misschien niet volgens wens gaan.
   ^Olle

  • olle

   Hoi Toon,

   De training plans en workouts maken geen deel uit van je Zwift trial. Je moet een abonnement hebben om die te kunnen gebruiken.

   ^Olle

  • olle

   Hoi Wim,

   Dit kan meerdere oorzaken hebben en is ook afhankelijk van het type trainer dat je gebruikt. Mocht je het probleem nog hebben, vertel er dan wat meer over of maak een foto.
   ^Olle

 5. Guillaume

  Ik heb een vraagje. Nieuw bij zwift. In de app wordt ik continu voorbij gefietst (en ja ik trap door) zelfs als ik vol sprint blijf ik maar +- 20km/u fietsen in de app. Weet hier iemand een oplossing voor?

 6. Ronny Op 't Eijnde

  Vraagje ivm met starttijd,
  als ik een rit fiets op Zwift en start bvb om 8u vervolgens de rit uplaod naar strava , dan klopt die starttijd niet, soms zit daar uren verschil op.
  als ik een rit fiets op de weg en vervolgens van garmin naar strava upload dan klopt dit wel.
  het moet dus vanuit een instelling van Zwift fout lopen denk ik!

  gr

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zwifter.nl - Alles over Zwift