Wie in maart nog wel even zin heeft om – voor het buitenseizoen echt losbarst – helemaal los te gaan op Zwift, is er goed nieuws. Vanaf 9 maart kun je meedoen aan de tweede editie van Tour of Watopia. In vijf etappes leer je alle wegen in en rond Watopia kennen. En het goede nieuws voor de zwifters die nog wel wat extra xp kunnen gebruiken om die ene fiets te unlocken; voor elke gereden kilometer tijdens Tour of Watopia levert je het dubbele aantal xp op!

Zoals inmiddels gebruikelijk bij de grote Zwift Events kun je bij elke etappe kiezen voor een kortere, ‘makkelijke’ route of een langere moeilijkere route. Dat verschil valt op Watopia extra op. In de derde etappe kun je er voor kiezen de vulkaan beklimmen bij de B-rijders of Alpe du Zwift te trotseren in de A-groep, dat verschil merk je wel.

Je hoeft niet de hele Tour of Watopia uit te rijden om de dubbele xp mee te pakken. Je kunt ook een losse etappe meepakken

Het is voor het eerst dat je in Zwift dubbel xp krijgt voor elke gereden kilometer tijdens een event. In plaats van 20 xp per kilometer krijg je er nu dus 40. En dat kan behoorlijk aantikken, helemaal als je de langere routes fietst.

De eerste etappe van de Tour of Watopia 2020 stuurt je door de woestijn. Ideaal om die laatste toevoeging van Watopia te ontdekken!

Nog meer goed nieuws: je hoeft niet de hele Tour of Watopia uit te rijden om dubbele xp te krijgen. Je kunt ook een losse etappe meepakken of zelfs een degeelte van een etappe! Elke gefietste kilometer tijdens een van de Tour of Watopia-events telt mee.
En natuurlijk krijg je ook hier, als je alle vijf de etappes hebt uitgefietst, een custom Zwift wielershirt, want daar doen we het allemaal voor toch? 😉

Wat zijn de etappes tijdens Tour of Watopia 2020?

Elke etappe in de Tour of Watopia 2020 heeft een thema gekregen. Je begint op het vlakke op en rond het hoofdeiland om in de tweede etappe de woestijn in te duiken voor wat rondjes. Daarna wordt het klimmen en daarna daal je af naar de jungle. Ten slotte mag je in de laatste etappe de vulkaan trotseren. De totale afstanden en de hoogtemeters van alle vijf de etappes én de verschillende route vind je hieronder. Meer details? Je leest alles over de verschillende routes op de pagina over Watopia.

Je mag zelf kiezen met welke groep je mee fietst. De A-groep krijgt de pittigste route die langer is en meer hoogtemeters telt. De B-groep is een stuk korter, met minder hoogtemeters. De C-groep is voor vrouwen. Die route is soms gelijk aan de B-groep, maar bij sommige etappe’s is die een stukje zwaarder dan de B-groep.

Etappe 1 – The Flats – 9 t/m 12 maart

Groepsrit lang (A) – 2x Watopia’s Waistband
51 kilometer en 166 hoogtemeters

Groepsrit kort (B) – The Magnificent 8
29 kilometer en 131 hoogtemeters

Etappe 2 – The Loops – 13 t/m 16 maart

Groepsrit lang (A) – 2x Sand and Sequoias
40 kilometer en 294 hoogtemeters

Groepsrit kort (B/C) – Figure 8
20 kilometer en 234 hoogtemeters

Etappe 3 – The Climbs – 17 t/m 20 maart

Groepsrit lang (A) – Road to Sky
17 kilometer en 1045 hoogtemeters

Groepsrit kort (B) – Volcano Climb
23 kilometer en 192 hoogtemeters

Groepsrit kort (C) – Mountain Route
30 kilometer en 671 hoogtemeters

Etappe 4 – The Jungle -21 t/m 24 maart

Groepsrit lang (A) – 5x Jungle Circuit
40 kilometer en 400 hoogtemeters

Groepsrit kort (B) 3x Jungle Circuit
24 kilometer en 240 hoogtemeters

Groepsrit kort (C) 4x Jungle Circuit
40 kilometer en 400 hoogtemeters

Etappe 5 – The Volcano – 25 t/m 18 maart

Groepsrit lang (A) – Volcano Climb After Party
40 kilometer en 266 hoogtemeters

Groepsrit kort (B/C) – 2 x Volcano Flat
24 kilometer en 92 hoogtemeters

Deel dit Zwifter-blog met je vrienden!

Door olle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.