Vorige week kon je al lezen over Crit City, de nieuwe wereld die nog deze maand beschikbaar komt voor Zwift Events. Maar naast de toevoeging van die kaart heeft Zwift nog meer leuke goodies in die update weten te proppen. Een daarvan is meer aandacht voor gravel én mountainbiken. Ja, ook in Zwift kun je tegenwoordig van de gebaande paden af. En je kunt dus zelfs niet meer om gravel rijden heen. Ze hebben zelfs de holy grail der gravel bikes, de Canyon Grail, aan de Drop Shop toegevoegd. Je moet wel level 23 zijn om hem aan te kunnen schaffen.

Gravel Bikes
Meer aandacht voor Gravel betekent ook echte Gravel Bikes!

Gravel is al een paar jaar aanwezig in Zwift, en dan vooral in Watopia. Vooral tussen de zeetunnels en het rondom het Italiaanse dorp vind je een aantal flinke stroken met gravel. En ook de jungle bestaat volledig uit gravel en zand. Nou zal dat voor de meeste Zwifters niet meer dan een leuk visueel dingetje zijn. Vooral in grote groepen kan het stof mooi opwaaien. Maar de echte pret met gravel begint eigenlijk met een Tacx Neo.

Met de Tacx Neo voel je namelijk dat het wegdek niet meer regelmatig is. En dat is bij gravel best wel subtiel. In mijn ogen is die simulatie niet zo realistisch als bij een brug met planken. Maar wel realistisch genoeg om er lol van te hebben. Ik zou het gevoel eerder vergelijken met het rijden over asfalt met een mountainbike met een flink profiel.

Maar genoeg over hoe het aanvoelt, wat heb jij eraan als je gaat Zwiften en wat zijn de nieuwe fietsen die je kunt kopen in de Drop Shop?

Maakt een gravel bike of MTB het verschil?

Naast de Canyon Grail zij er meer nieuwe gravel bikes en zelfs enkele mountainbikes toegevoegd. De canyon Inflite, Cervelo Aspero en de Zwift Gravel zijn allemaal perfect voor een gravel rit. En ze hebben nog nut ook. Uit de eerst ervaringen van vele Zwifters blijkt dat ze op gravel een stuk sneller zijn. Maar dan lever je wel flink wat snelheid in op het asfalt. En ook de mountainbikes zijn sneller op gravel en modder. Sneller zelfs dan een normale wegfiets. En ook de mountainbikes zijn op hun beurt weer een stuk trager op asfalt. Je kunt kiezen uit de Specialized Epic S-Works, Canyon Lux of de Scott Spark RC. Daar zullen ongetwijfeld snel nog meer MTB’s bij komen.

Altijd al een fully willen rijden? Nu kan het op Zwift.

Als je dus een wedstrijdje rijdt wordt het kiezen van de juiste fiets en de juiste fietswielen steeds belangrijker. Niet iets waar de gemiddelde Zwifter zich druk over hoeft te maken, maar toch leuk om wat mee te experimenteren. Als je weer eens de Jungle van Watopia in duikt, dan weet je nu in ieder geval al wel dat je beter een gravel bike of MTB kunt pakken. Helemaal als je een wedstrijdje met je vrienden fietst.

Fiets rond in kersferen met het Zwift Kerst wielershirt

Met de Kerst nog maar een dikke week weg is het niet meer dan logisch dat je in Zwift ook een prachtige lelijke kerstrui kunt dragen. Kies in jouw garage voor de zwarte Zwift-trui met het Oranje logo. Die zit bij iedereen al in de virtuele kledingkast.

Tijd voor een kersttrui op de racefiets.

Je krijgt dan niet het gewone oranje Zwift wielershirt aan, maar een groene kersttrui. Je ziet in de preview meteen of jij de goede hebt uitgekozen. En als je even goed oplet tijdens je rit, dan zie je dat sommige bomen ook versierd zijn met lichtjes.

Nog meer badges voor routes!

Ben je fan van badges? Dan is er ook goed nieuws. Elke route is nu een badge! Daarmee zijn er in één klap zo’n veertig routes bij gekomen. Heb je de feestdagen dus genoeg reden om lekker veel op de fietstrainer te stappen! Je ziet bij je profiel welke badges jij nog kunt halen.

Deel dit Zwifter-blog met je vrienden!

Door olle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.