De meeste Zwifters zijn nog aan het bijkomen van Tour de Zwift, maar Zwift heeft alweer een hoop nieuws voor je klaar staan. Zo heeft Richmond vrij onverwacht een flinke update gekregen. Vorige week werd tussen neus en lippen door de grootste groepsrit ooit verreden. En vanaf dit weekend kunnen vrouwen zich klaarmaken voor de Voxwomens Tour 2020.

Meer Richmond

Dat Richmond een nieuw likje verf heeft gekregen zal voor veel Zwifters een verrassing zijn geweest. Richmond was de minst favoriete kaart en je zag hem hooguit een dag of twee terug in de Zwift-kalender. Maar misschien dat Richmond met de nieuwste update aan populariteit zal winnen. De stad en de omgeving hebben een aangename (en broodnodige) visuele update gekregen. Maar, nog leuker, je kunt vanaf nu ook in beide richtingen fietsen! En natuurlijk zijn er daarmee ook een paar routes bij gekomen. Binnenkort krijgt de Richmond-pagina een update met alle details.

VoxTour 2020 voor vrouwen

Voor vrouwen die na Tour de Zwift nog energie over hebben is er weer een nieuwe uitdaging. Vanaf dit weekend (16 februari) kun je meefietsen met de 2020 VoxTour for women. Net als bij de Tour de Zwift kun je ook hier een leuk wielershirt unlocken. Maar … zoals de naam al doet vermoeden is deze tour alleen toegankelijk voor vrouwen. Voxwomen is een organisatie die zich bezig houdt met het promoten van vrouwenwielrennen. En dus niet alleen op de weg, maar ook in de virtuele wereld.
De komende twee weken is er elke twee dagen een etappe waar je aan kunt haken. En niet gevreesd, je hoeft niet alle vijf de etappes te rijden om de unlock te krijgen. Fiets je met één van de vijf ritten mee? Dan verdien je deze leuke unlock al.

Je hoeft maar één van de vijf ritten mee te fietsen om het speciale Voxwomen wielershirt te unlocken.

Elke etappe is uitgekozen door een van de Voxwomen ambassadeurs. En als je een beetje geluk hebt, rijden ze nog met je mee ook. Je kunt in de Zwift Companion App zien wanneer de ritten precies zijn. Op welke dagen je welke etappe kunt fietsen en welke renster hem heeft uitgekozen, dat zie je hieronder.

Etappe 1 – Innsbruck – 16 en 17 februari (Laura Winter)
23,6 kilometer en 487 hoogtemeters

Etappe 2 – Yorkshire – 18 en 19 februari (Hannah Walker)
27,6 kilometer en 480 hoogtemeters

Etappe 3 – London – 20 en 21 februari (Dani Rowe)
23,8 kilometer en 256 hoogtemeters

Etappe 4 – Richmond – 22 en 23 februari (Jess Pratt)
24 kilometer en 157 hoogtemeters

Etappe 5 – Bologna – 24 en 25 februari (Ashleigh Moolman)
8 kilometer en 230 hoogtemeters

Groots(t)e groepsrit voor het goede doel

Vorig weekend werd een record gevestigd met de grootste groepsrit ooit. Ruim 6.800 Zwifters reden mee met de Duitse sprinter André Greipel. Deze rit was voor het goede doel (onderzoek naar ALS) en leverde per finisher één dollar op. Toch weer mooi dik 6.800 euro in de strijd tegen ALS. Ik was er zelf ook bij en André heeft de zweep er flink overheen gelegd. Na een uur fietsen stond de teller op veertig kilometer … Toch een lekker gemiddelde zo even tussendoor.

Deel dit Zwifter-blog met je vrienden!

Door olle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.