Menu Sluiten

Zwift koppelen aan Strava in 5 stappen

Een van de leukste dingen aan Zwift is dat je het heel makkelijk kunt koppelen aan Strava. Het grote voordeel? Echte segmenten en ideaal om jouw prestaties met die van je vrienden te vergelijken. Maar hoe kun je Zwift koppelen aan Strava?

Je kunt Zwift alleen koppelen aan Strava via de website van Zwift. Je kunt dus niet in Zwift zelf of in de app die koppeling maken. Hoe je die koppeling tussen Strava en Zwift maakt leg ik je graag uit. Je bent in vijf stappen klaar. Geen zin in uitgebreide uitleg, dan vind je hieronder de samenvatting. Liever wat meer uitleg? Scroll dan iets verder naar beneden. Daar vind je ook handige screenshots van het koppelen van Zwift aan Strava.

Zwift koppelen aan Strava in het kort

 • Log in op de website van Zwift
 • Klik op je profielfoto en kies settings
 • Klik op connections en klik op het Strava-logo
 • Log in op Strava via het venster dat opent na de vorige stap
 • Bevestig de koppeling

Zwift koppelen aan Strava – Stap 1

Open de website van Zwift, dat kan op je computer of op je telefoon. Kies rechtsboven voor inloggen en vul jouw gegevens in. Zit je op je smartphone? Dan kun je helemaal onderaan de inlogknop vinden. Die knop wil nog wel eens van plek veranderen als ze bij Zwift iets aanpassen, dus kijk goed op de pagina.

Zwift koppelen aan Strava – Stap 2

Als je bent ingelogd moet je weer rechtsboven op je profielfoto klikken. Heb je nog geen profielfoto? Dan zie je daar een grijs silhouet. Kies nu voor de optie settings.

Zwift koppelen aan Strava - Stap 2
Klik eerst op je profielfoto en daarna op settings.

Zwift koppelen aan Strava – Stap 3

In het scherm dat nu opent kun je kiezen voor connections. Dat is het tabblad waarmee je verbinding kunt maken met alle koppelbare software van anderen. Hier vind je bijvoorbeeld ook Garmin, TrainingPeaks en enkele andere aanbieders van trainingsssoftware. Bovenaan staat hier Strava. Als je die nog niet gekoppeld hebt is het logo grijs. Klik nu op het Strava logo om de koppeling te starten.

Zwift koppelen aan Strava - Stap 3
Klik op Connections en selecteer Strava. Als je nog niet gekoppeld bent is het logo grijs.

Zwift koppelen aan Strava – Stap 4

Als je op het Strava-logo hebt geklikt in de vorig stap krijg je nu een nieuw venster te zien. Hier moet je inloggen met jouw Strava-gegevens.

Zwift koppelen aan Strava - Stap 4
Log in bij Strava zoals je dat altijd doet.

Zwift koppelen aan Strava – Stap 5

Na het inloggen moet je nog even de koppeling van Zwift met Strava bevestigen. Alle vinkjes staan standaard aan. Je kunt zelf dingen aan- en uitzetten. Alleen het allerlaatste vinkje is hier essentieel voor de koppeling. Zodra je op toestaan hebt geklikt is de koppeling compleet. Jouw ritten op Zwift verschijnen nu ook op Strava!

Klik op ‘Toestaan’ om Zwift te koppelen aan Strava.

Een leuk weetje: om deze koppeling mogelijk te maken hebben alle Zwift-kaarten echte GPS-coördinaten. Je krijgt dus ook op Strava een kaartje te zien met de route die je hebt gereden. Er komt wel bij te staan dat het een virtuele rit is, dus een weekendje New York neppen zit er niet in. 😉

Deel dit Zwifter-blog met je vrienden!

6 Comments

  • olle

   Hoi Jan,

   Dat is wel een hele technische vraag. Voor zover ik het kan zien is er een link naar Facebook die er voor Zwift niet per se hoeft te zijn. Daar lijkt het niet goed te gaan. Als de link waarmee je Zwift hebt gedownload een officiele link van Zwift op Facebook is, dan kun je gerust op Ja klikken als hij vraagt om scripts uit te voeren. Twijfel je? Klik dan niet. Je kunt dan het beste de installatie even opnieuw proberen vanaf een link die 100% betrouwbaar is. De meest veilige URL waar je voor jouw computer, tablet of telefoon kunt downloaden is deze: https://zwift.com/eu/download
   Het is trouwens sowieso handig om eerst even te zorgen dat je de laatste updates je besturingssysteem hebt geïnstalleerd.

   Succes!
   Olle

  • olle

   Hoi John. Dat kan, maar dan moet je eerst de koppeling met Strava verbreken om te voorkomen dat de rit automatisch geüpload wordt. Je kunt dan de volgende dag de .fit file van je Zwift-rit handmatig uploaden naar Strava. Je vindt jou ritten op een windows pc bij Gebruikersnaam\Documents\Zwift\Activities\

 1. Marise van Ravenswaaij

  Hallo, ik zit nog binnen mijn proefabonnement en zwift is gekoppeld aan Strava. Ik heb mijn account aangemaakt en als proef 1,8km gefietst. Dat ging allemaal prima, maar kan het nog niet delen op Strava. Is dat vanwege het proefabonnement?

  • olle

   Hoi Marise,

   Als het goed is maakt het niet uit of je een proefabonnement hebt. Je zou de koppeling even opnieuw kunnen maken, heel soms gaat dat niet helemaal goed. Controleer even bij zowel Zwift als Strava bij je profiel of de koppeling daar vermeldt staat. (Meestal bij ‘connections’).
   Verder is het belangrijk om te weten dat je ritten niet achteraf gesynchroniseerd worden. Als je Zwift koppelt aan Strava, dan worden ritten uit het verleden dus niet overgezet.
   groetjes, Olle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zwifter.nl - Alles over Zwift